Posted on

Teas From Around the World

Örömmel mutatjuk be az új Teatester Selekcion teáinkat. A Teataster Selection kínálatunknak egy különleges válogatása exkluzív tearitkaságokból, melyekből limitált mennyiség elérhető, csak a Demmers Teahouse vásárlóinak!

Monte Metilile Mozambik északi részén található, Gúruè város közelében, nem messze a malawi határtól. A teaültetvény körülbelül 1000 méterrel a tengerszint felett található.
Ezt a teát egy híres kínai teakészítőről nevezték el: Zheng úrról. Ő tanította meg az ott élőket a teakészítés folyamatára, és köszönetképpen ezt a teát neki dedikálták.
Nagy örömünkre szolgál, hogy most bemutathatjuk Önnek ezt a fenséges teát.
Ehhez a teához csak a legjobb minőségű levelek és rügyek kerültek feldolgozásra. A levél hosszú, drótos, nagyon szabályosan feldolgozott, sok csodás aranyszínű rüggyel.
Mogyoróbarna főzete erős, enyhén fanyar, egyedi szerecsendiós jegyekkel.

Ez a csodálatos tea Tam Durong körzetből, Lai Châu tartományból származik. Ez Vietnam északnyugati részén található. A teakert a Fansipan nyugati részén található (3.143 m-es magasságával ez Vietnam és Indokína legmagasabb csúcsa).
A Vietnámi Vörös Teához csak kiváló minőségű rügyeket és leveleket használják fel. Magára a szüretre ősszel kerül sor, amikor viszonylag hűvös (18-25 Celsius-fok) és száraz az idő.
A Vietnam északnyugati részéből származó fekete tea egy nagyon lassú oxidációs folyamat révén nyeri el különleges ízét. Az főzet gyönyörű aranybarna, finom fűszeres mézes jegyekkel.

Grúziában a teatermesztés hosszú évek óta szunnyad. Az első Camellia Sinensis növényeket a 19. század első felében ültették. A következő évtizedekben a termesztés önálló mezőgazdasági ágazattá fejlődött az országban. És jó okkal: a feltételek kiválóak. Magasan a Guria-hegységben található, ahol a  Fekete-tenger felől érkező friss tengeri levegő és a völgyek szubtrópusi klímája találkozik. Az ország történelmi fejlődése nagyban befolyásolta a teatermesztést. A Szovjetunió idején a minőség helyett a mennyiség volt a kereslet, a függetlenség kikiáltása után pedig a kereslet meredeken zuhant.
De a teával kapcsolatban ismét sok minden történik ebben az országban. A régi ültetvényeket helyreállítják és kezelik. És a termés valóban lenyűgöző.
Ez a tea a legszebb módon mutatta meg nekünk illatok és ízek egész csokrát.
A legfinomabb, frissen szedett tealevelekből készül a hagyományos grúz fekete tea technikával, kissé az új technológiához igazítva.
Egy költemény a hírességek mellett – és élvezet reggeltől estig. A levél hosszúkásan csavart, néhány aranyszínű rüggyel. Enyhe fekete tea intenzív malátaaromával és egy csipetnyi csokoládéval.