Rólunk

A Demmers Teahouse (Demmers Teehaus) egy osztrák, kiváló minőségű szálas teákat és teázási kiegészítőket forgalmazó teaszaküzlet hálózat.

A teaszaküzletek előnye a kiváló minőségen és a máshol meg nem található óriási választékon túl a személyes, szakszerű tanácsadás lehetősége.

Demmers Teahouse üzleteinkben több mint 200 féle tea (zöld tea, fekete tea, gyümölcstea, rooibos tea és gyógytea) közül választhatnak a vásárlók a világ minden pontjáról.

A tea sokszínűségének megismeréséhez idő, és egy jó idegenvezető szükséges, aki bevezeti Önt a teák csodálatos világába. A Demmers Teahouse teaszaküzlet hálózat első osztályú teakülönlegességei feltárják Ön előtt a teázás igazi rejtelmeit.

Mindent egy kézből

Legyen az teáskanna, teáscsésze, szamovár, kínáló-doboz, vagy természetesen maga a tea, nálunk mindent megtalál, amire a teázáshoz szüksége lehet. Ezáltal a tea megkapja az őt megillető szakszerű színteret otthonában, vagy éppen a munkahelyén.

A mi tapasztalatunk, az Ön szakértelme

A termékeink elfogadottságát és alkalmasságát, a Demmers Teahouse teaházaink gasztronómiai részében teszteltük. Az utóbbi 30 év teaszektorban gyűjtött tapasztalatát, az Ön rendelkezésére bocsátjuk.

Prémium minőség, igényes fogyasztók

A Demmers Teahouse az osztrák teaintézet alapítója, és tagja a kávé- és teaszövetségnek is. A cégalapítás óta, nagy hangsúlyt helyezünk a legmagasabb minőségi szabványok betartására, a termelésben és a szolgáltatásban egyaránt.

Mottónk: A minőség elégedettséget szül, az elégedettség pedig törzsvendéget.

Szálas tea (“loose tea”)

A teakedvelők kedvence a szálas tea, a hagyományos teakultúra felső foka. Nem csak annyi a különbség, hogy ezek a teák nincsenek filterbe csomagolva. Nagyon fontos, hogy a szálas teákat a legmagasabb minőségű tealevelekből, az úgynevezett ortodox kézi eljárással készítik elő. A filteres teák 99%-a nagyipari módon, géppel összetört alacsony minőségű teát takar. A Demmers teaház kínálatában több mint 220 féle szálas teát talál. Büszkén mondhatjuk, hogy a teázás csúcsát képviseljük a legnagyobb választékkal.

Vannak, akik az elkészítése miatt nem választják a szálas teát, pedig papír-, műanyag- vagy fémszűrő, szűrős kanna vagy bögre segítségével, nagyon könnyen elkészíthető a kiváló minőségű főzet. Az az egy mozdulat, amíg egy teáskanál teafüvet a papírfilterbe merünk, megéri az élvezetért cserébe.

Minőségi teák

A Demmers Teahouse tea a minőséget fémjelzi. A Demmers Teahouse teakínálat kizárólag szálas teából áll.

Minden egyes szállítmányt szigorú vizsgálatoknak vetünk alá. Beszerzőink rendszeresen látogatják a teakerteket a világ minden pontján, hosszú távú szerződéseket kötnek a termesztőkkel.

A Demmers Teahouse tea, kiváló minőségű termékpalettájáról és teáinak páratlan aromájáról ismert. Már a tealevelek vásárlásánál is nagy gondot fordítunk a minőségre, és legyen akár bio-, vagy hagyományos termesztő, cégünk szigorú minőségi feltételeit mindenkinek be kell tartania. A Demmers Teahouse cég munkatársai rendszeresen ellátogatnak a termesztő területekre, hogy betartassák a minőségi kritériumokat, és hogy jó kapcsolatot ápoljanak a termesztőkkel. Ilyenkor mintát vesznek a különböző fajtájú tealevelekből, és egy mozgó laboratórium segítségével leellenőrzik a növény összetételét, és megvizsgálják a tisztasági fokát. A minőségellenőrzést hivatásos teakóstolók végzik, a következő pontok figyelembevételével:

  • – A tealevelek vizsgálata
  • – A száraz tea illata
  • – A lefőzött tea íze
  • – A leforrázott tealevelek ellenőrzése

Cégünk nagy hangsúlyt helyez a minőségre, ezért rendszeresen ellenőrizzük a tealeveleket a saját laboratóriumunkban. Minden teafajtát megvizsgálunk, hogy nehogy bármilyen szennyeződést tartalmazzon. Teáink vizsgálata egy kódex szerint történik, amiben gondosan le vannak fektetve a minőségbiztosítási stratégiák minden lépcsőben.

Ez nem csak nekünk megnyugtató, de a vásárlóinknak is garancia, hogy a nálunk vásárolt tea mindig kiváló minőségű.

Ezen felül, független szakértők szúrópróbaszerűen ellenőrzik teáink minőségét és a teaimportőrök egyesülete is folyamatosan vizsgálja a különböző teafajtákat.

Beszerzés

A teavásárlás a bizalmon alapul. A bizalom feltétele az áttekinthetőség. A kiváló minőségű tealevelek kiválasztása nem könnyű feladat. Képzelje csak el, a világ múlt évi teatermelése 3 millió tonna thea sinensis volt. Ez felfoghatatlan mennyiség, ugyanis ebből 2,2 milliárd csésze teát lehet elkészíteni. Ha elosztjuk ezt a rengeteg csésze teát a Föld kb. 6 milliárd fős lakosságával, akkor ez azt jelenti, hogy minden ember naponta egy csésze teát tud elfogyasztani, évente. Így talán jobban elképzelhető ez a hatalmas mennyiség.

A mellékelt piramis megmutatja a világ teatermelésének minőség szerinti felosztását. A legalacsonyabb minőség 56%, az egyszerű minőség 43,5% és a legjobb minőség csupán 0,5%-a az éves teatermelésnek. Mivel a kb. 3 millió tonna tea 56%-a a termelő országokban kerül forgalomba, így csak 6600 tonna kiváló minőségű tea áll a Demmer rendelkezésére, amiből cégünk szakképzett kóstolói szelektálni tudnak.

0,5%, vagy 6600 tonna legjobb minőségű teát a termelő országokból küldött, több mint 10.000 minta alapján ellenőrzünk. Különösen a tavaszi és nyári szezonban, százával érkeznek a minták, hogy bevizsgálhassuk a laborunkban. Így februártól novemberig, folyamatosan dolgoznak a teakóstolóink, hogy megtalálják az Ön számára, a legjobb minőségű teát. A mi teánk, a keskeny 0,5%-os kiváló minőségű tea rétegén belül sem egy szabványszerű tömegcikk, hanem sok tapasztalattal, tudással és szívvel kiválogatott kincs.

Így a nagy teaárverések pl. Colcattaban, Mombasan, Cochinban, Colomboban és Djakartaban, számunkra nem töltenek be fontos szerepet, ugyanis itt inkább a kereslet és a kínálat, és nem a tea minősége határozza meg az árat. A Demmer cég teakóstolói évek óta személyes kapcsolatot ápolnak a termelő országok termesztőivel, vezetőivel és tulajdonosaival, így könnyebb közös álláspontot kialakítani a minőségi szabályok terén. A magas minőség elérése sok fáradtságba kerül, és ez az árban is visszaköszön.

Teakostólás

A tea kiértékelését a teakóstolóink végzik, majd különböző kritériumok alapján pontokat adnak, de ezzel a bonyolult rendszerrel nem untatjuk Önt. Az értékelés mindig kategóriánként történik, tehát egy Darjeeling mindig csak egy Darjeelinggel, és egy Assam csak egy másik Assammal versenyezhet. A gyógy, gyümölcs és természetes aromával ízesített teáink számára külön eljárást alkalmazunk, ahol az íz, az összetétel és a bio-termelés mellett, a versenytársak termékeivel való összehasonlítás is szerepel.

De mégis hogy csinálják? A világon több ezer fajta tea létezik, melyeknek más az eredetük, termelésük, termőklímájuk, sőt aratásuk ideje és feldolgozásuk módja is. A Demmer cég kiváló teakóstolói több ezer fajta minta közül választják ki a legtökéletesebbet, különböző kritériumok alapján, mint pl. illat, íz, a levelek alakja, a főzet színe stb. Cégünk kóstolói méltán tettek szert hírnévre a nemzetközi kóstolók körében.

Franchise

Üzleteink megtalálhatóak Ausztria szerte, Magyarországon, Csehországban, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában. További üzletnyitások várhatóak a közép-kelet európai térség többi országában is.

Elsősorban vidéki nagyvárosok bevásárlóközpontjaiba keresünk teaszaküzletet vagy azzal kombinált teázó nyitását tervező partnereket.

Franchise partnereink megtalálhatóak Győr belvárosában és a Nádor utcában.

Vendéglátás, nagykereskedelem

Megkezdtük továbbá nagykereskedelmi és HoReCa (teázók, kávézók, cukrászdák, éttermek, hotelek minőségi teával való ellátása) tevékenységünket.