Posted on

Cold Brew – így készítsd hidegen!

Tedd a tealeveleket egy teáskannába és öntsd fel friss, tiszta, hideg vízzel, majd tedd a hűtőbe 6-8 órára. Szűrd le a tealeveleket az áztatási idő leteltével és már élvezheted is  a Cold Brew eljárással készült teádat! A hosszú, hideg vízben áztatásnak köszönhetően az összetevők, a tanninok és a keserű anyagok lassan oldódnak ki, és az aromák gyönyörűen kifejlődnek. A Cold Brew metódussal készült tea nagyon aromás, lágy és egy kicsit édeskés felhanggal bír. A legjobb frissítő a nyári melegben!

Amit feltétlenül tarts be: 

  • Csak rendes tealevelet készíts ezzel az eljárással, mert azt már egyszer hőkezelték. A rooibos-, a gyümölcs-és a herbatea nem alkalmas erre, ezeket a típusokat mindenképpen forró vízzel kell leönteni és utána lehűteni, mert ezeket csak szárítják, de nem hőkezelik. 

Tippek, amikkel feldobhatod:

  • Készíthetsz belőle teakoktélt, különböző jeges tea variációkat és hideg italokat. Adhatsz hozzá, friss citromot vagy egyéb gyümölcsöket, rozmaringot, bazsalikomot, gyümölcslevet vagy teaszirupokat.
  • Készítheted cukorral, mézzel, agavé sziruppal vagy minden édes íztől mentesen!
  • Ha koktélt kevernél érdemes proseccoval vagy fehér borral és szódával keverni. Persze itt is csak a képzelet szabhat határt! 🙂 

T-Bar – teakészítő cold brew eljáráshoz (is)!