Posted on

Matcha palacsinta

Egy különleges, alacsony szénhidráttartalmú ínycsiklandozó desszert.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 2 tojás
  • 2 ek. eritrit
  • 60 g túró
  • 40 ml tej
  • 1 tk. Bio Matcha
  • 40 g mandulaliszt
  • 1 tk. Psyllium pelyva
  • 2 tk. vaj
  • tejszínhab
  • gránátalma magok

Elkészítés:

A tojást és az eritritet verjük habosra, és keverjük hozzá a túrót. Adjuk hozzá a tejet és a matcha port, és jól keverjük össze. Keverjük bele a mandulalisztet és az őrölt psyllium héjat. Ezután pihentessük a tésztát 5-10 percig. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd beleöntjük a tészta felét.

A serpenyőben vékonyan elosztjuk, és lassú tűzön addig sütjük, amíg le nem válik az aljáról. A tésztát óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Az alacsony szénhidráttartalmú matcha palacsintát tejszínhabbal és gránátalmamaggal lehet finomítani.

*Az eritrit a cukor alternatívája, amely nem tartalmaz kalóriát és nincs hatással a vércukorszintre. Ez egy glükózból nyert édesítőszer.

 

Forrás: tee.at