Nemcsak finom, de egészséges is!
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 1 kg tök
- 300 g krumpli
- 1 hagyma
- 1 liter Bio Rooibos Classic tea
- 200 ml narancslé
- 1 csésze crème fraîche vagy habtejszín
- gyömbér
- só, bors
- szerecsendió
- csilipor
Elkészítés:
A sütőtököt, a burgonyát és a hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük a forró rooibos teával, és lassú tűzön addig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a narancslevet és jól pürésítjük.
Ezután keverjük hozzá a crème fraîche-t (vagy habtejszínt is használhatunk), és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel és chilivel.
Forrás: tee.at