Posted on

Zöldborsós matcha leves garnélával

Egy finom és egészséges leveskülönlegesség, matchával.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 2 evőkanál Matcha por
  • 2 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ág kakukkfű
  • 800 g borsó
  • 1 ek. cukor
  • 1/2 l zöldségleves
  • 100 ml tejszínhab
  • 4 ek. fehérbor
  • olívaolaj
  • menta levelek
  • só, bors
  • garnélarák
  • opcionálisan chilipor

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, az olívaolajon a kakukkfűvel áttetszőre pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót. Kevés sóval és cukorral ízesítjük, majd leöntjük a fehérborral. Adjuk hozzá a zöldséglevest, és főzzük a borsót körülbelül 10 percig, amíg megpuhul. Finomítsd a levest apróra vágott mentalevéllel, majd pürésítsd.

Ezután a matcha port a tejszínhabbal elkeverjük, a leveshez adjuk és mixerrel habosra keverjük. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, ha csípősen szeretjük, kevés chiliporral ízesítjük. A garnélarákot kevés citromlével, sóval, borssal ízesítjük, és kevés olívaolajon rövid ideig megpirítjuk. A levest mentalevéllel és garnélarákkal díszítve tálaljuk.

 

Forrás: tee.at