Egy finom és egészséges leveskülönlegesség, matchával.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 2 evőkanál Matcha por
- 2 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ág kakukkfű
- 800 g borsó
- 1 ek. cukor
- 1/2 l zöldségleves
- 100 ml tejszínhab
- 4 ek. fehérbor
- olívaolaj
- menta levelek
- só, bors
- garnélarák
- opcionálisan chilipor
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, az olívaolajon a kakukkfűvel áttetszőre pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót. Kevés sóval és cukorral ízesítjük, majd leöntjük a fehérborral. Adjuk hozzá a zöldséglevest, és főzzük a borsót körülbelül 10 percig, amíg megpuhul. Finomítsd a levest apróra vágott mentalevéllel, majd pürésítsd.
Ezután a matcha port a tejszínhabbal elkeverjük, a leveshez adjuk és mixerrel habosra keverjük. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, ha csípősen szeretjük, kevés chiliporral ízesítjük. A garnélarákot kevés citromlével, sóval, borssal ízesítjük, és kevés olívaolajon rövid ideig megpirítjuk. A levest mentalevéllel és garnélarákkal díszítve tálaljuk.
Forrás: tee.at