Posted on

Zöldteás bőrradír mézzel és olívaolajjal

Ahogy az előző blogcikkünkben már bemutattuk, a lefőzött tealeveleket számos módon újrahasznosíthatjuk. Ez azért is fontos, mert ezzel a cselekedetünkkel nem csak a környezettudatos gondolkodást támogatjuk, hanem spórolni is tudunk vele.

Például a tealevelek újrahasznosításával olyan (egyébként borsos áron megvásárolható) kozmetikai cikkeket is előállíthatunk házilag, melyek a bőrünk egészségét támogatják. Ebben a cikkünkben erről lesz szó részletesen.

Köztudott, hogy a zöld teának számos pozitív tulajdonsága van (pl. antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatású, stb.). De azt is tudtad, hogy közvetlenül a bőrre alkalmazva segíthet a foltos bőr ellen? A fahéj gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert, és hatékonyan hat a pattanások és mitesszerek ellen, valamint finomítja a pórusokat.

A Kashmir Chai Walla teánk különösen a karácsonyi időszakban közkedvelt, hiszen ünnepi hangulatú fűszeres aromákat, zöld teát és fahéjat is tartalmaz. Lefőzés után pedig szinte kár kidobni. Ezért ez egy tökéletes alapanyag a házi készítésű peelingünkben.

 

A zöldteás bőrradír (peeling) hozzávalói:

  • 1 befőttesüveg
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál kókuszvirág cukor
  • 1 evőkanál ázott zöld tea Kashmir Chai Walla, lefőzött
  • 2 evőkanál zöld tea Kashmir Chai Walla, szárított
  • 1 tk olívaolaj

 

Elkészítése:

Készítsünk egy csésze teát zöld teából, és hagyjuk rövid ideig kihűlni. Ügyeljünk arra, hogy az ázott teát tartsuk meg.

Ezután keverjük össze egy edényben a mézet, a kókuszvirágcukrot, az olívaolajat, a már lefőzött teát, a teaital egy részét és két evőkanálnyi még nem főzött zöld teát.

Jól keverjük össze, majd töltsük egy pohárba és tároljuk hűvös helyen (későbbi felhasználás esetén), vagy kenjük közvetlenül a bőrünkre (pl. arcra vagy testre) peelingként. A legjobb, ha 5 percig a bőrön hagyjuk, majd öblítsük le meleg vízzel.

Tipp: A peeling természetesen más típusú teával is elkészíthető. Ilyen gyógynövényeink például a borsmenta vagy a bio kamillavirág .

 

Kép és recept: Lisa Shelton