Posted on

Japán teák és jellemzőik

Ebben a hónapban már megismerkedhettetek a matcha tea titkaival és a japán teatörténelemmel.

Most szeretnénk nektek bemutatni a nálunk is elérhető japán szálas teákat! Ha bővebb információra vagytok kíváncsiak, kattintsatok a tea nevére! Ha szeretnétek megvásárolni, ezen a linken megtehetitek: Japán teák

Bio Japan Sencha – Kiegyensúlyozott zöld tea Dél-Japánból, szigorúan ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. Klasszikus Sencha, melyet a szüreti időszak végén szednek le. Lágy, friss, fanyar, halványzöld főzet jellemzi.

Bio Japan Kukicha – Japán specialitás, a teanövény szárából készül. Kellemesen fanyar zöld tea, virágos ízhatással, viszonylag alacsony koffeintartalommal. Szigorúan ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

Japan Gyokuro Asahi – A legmagasabb minőségű zöld tea Japánból. Félárnyékban növesztik, így lesz a növénynek mélyzöld színe. Tű formájú, fényes, sima levelek jellemzik. Főzete friss, gyümölcsös, a jellegzetes umami ízzel.

Japan Genmaicha – Tradicionális japán zöld teakeverék Senchából és pörkölt rizsszemekből. Egyedülálló, kellemesen pirított, édes, mégis fanyar íz jellemzi.

Bio Japan Bancha – Klasszikus japán zöld tea a mindennapokra, szigorúan ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. Csak az érett, sötétebb leveleket szüretelik. Főzete halvány, sárgás-zöld, koffeintartalma viszonylag alacsony.