Egy minőségi szálas tea felhasználása sokrétű lehet: a koktélokon keresztül, egészen a süteményekig és tortákig rengeteg mindent készíthetünk teából.
Ebben a cikkünkben egy isteni finom, de egyszerűen elkészíthető édesség, a pirított mandulás bögresüti receptjét szeretnénk megosztani veled.
Hozzávalók 6 kis bögréhez:
A tea sziruphoz:
- 2-3 tk Pirított mandula gyümölcstea
- 250-300 ml víz
- 20 g cukor
A tészta keverékhez:
- 125 g vaj
- 60 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 180 g liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 3-4 ek tea szirup
- 50 g mandula (egészben) a szóráshoz
Elkészítés:
A mandulatea sziruphoz készítsük el a Pirított mandula gyümölcsteát vízzel, a csomagoláson található utasítások szerint, majd keverjük össze a 20 g cukorral.
Következő lépésként a vajat a cukorral habosra keverjük, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót, valamint a teaszirupot. Ezután töltsük meg a csészéket ¾-ig a süteménykeverékkel, szórjuk meg mandulával és süssük fedő nélkül 170°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 25 percig.
Tipp: Egy csésze tea jól illik hozzá.
Forrás: www.tee.at