Posted on

Pirított mandulás bögresüti

Egy minőségi szálas tea felhasználása sokrétű lehet: a koktélokon keresztül, egészen a süteményekig és tortákig rengeteg mindent készíthetünk teából.

Ebben a cikkünkben egy isteni finom, de egyszerűen elkészíthető édesség, a pirított mandulás bögresüti receptjét szeretnénk megosztani veled.

Hozzávalók 6 kis bögréhez:

A tea sziruphoz:

A tészta keverékhez:

  • 125 g vaj
  • 60 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 180 g liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3-4 ek tea szirup
  • 50 g mandula (egészben) a szóráshoz

Elkészítés:

A mandulatea sziruphoz készítsük el a Pirított mandula gyümölcsteát vízzel, a csomagoláson található utasítások szerint, majd keverjük össze a 20 g cukorral.

Következő lépésként a vajat a cukorral habosra keverjük, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót, valamint a teaszirupot. Ezután töltsük meg a csészéket ¾-ig a süteménykeverékkel, szórjuk meg mandulával és süssük fedő nélkül 170°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 25 percig.

Tipp: Egy csésze tea jól illik hozzá.

 

Forrás: www.tee.at