Posted on

Narancsos répaleves pisztáciával és erdei mézzel

Hozzávalók 4 személyre: 

– 1 kg sárgarépa

– 1 hagyma

-3 gerezd fokhagyma

– fél deci fehérbor

– egy bio narancs leve és reszelt héja

– fél teáskanál őrölt szegfűszeg

– fél teáskanál őrölt fahéj

– 500 ml zöldség alaplé

– 500 ml Bio Sevillai narancs

 – 2 teáskanál erdei méz

– 1 teáskanál só

– bors

– 1 evőkanál olívaolaj vagy tisztított vaj

– 150 ml kókusztej vagy tejszín- reszelt sajt

Hozzávalók a díszítéshez:

– 2 evőkanál tört pisztácia

– friss menta

Elkészítés:
1. Készítsd el a fél liter Bio sevillai narancs teát. Míg a tea ázik mosd meg és darbold fel a répákat.

2. Hámozd meg a hagymát és a fokhagymát és vágd nagyobb darabokra. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben és pirítsd meg a hagymákat.

3. Egy lábosban keverd össze a hagymát, fehérbort, a répadarabokat, a teát és a zöldség alaplevet. A zöldségeket teljesen el kell, hogy fedje a folyadék. Add hozzá a sót, a narancslevet, a reszelt sajtot és pároljuk nagyjából 30-40 percig, amíg a répák felpuhulnak. 

4. Végül adjuk hozzá a fűszereket és a mézet és pépesítsük a levest. Tegyük hozzá a kókusztejet/ tejszínt és pürésítsük újra.

5. Tegyük tálba az elkészült levest és szórjuk meg pisztáciával és friss mentával. 
(Recept és fotó: Lisa Shelton – Koch mit Herz)