Posted on

Csokitorta és koktél recept teával, Apák napjára!

Valami kézzel készített meglepetést szeretnél Apák napjára? Kényeztesd  a család fejét szuper csokitorta receptünkkel és keverj mellé egy ízletes koktélt!

Whiskeys Csokoládé Torta

Hozzávalók a tortaalaphoz:

  • 100 g mandula liszt
  • 100g őrölt mandula
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 60 g eritrit
  • 100 g vaj
  • 2 tojás
  • egy csipetnyi só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 300 g étcsokoládé
  • 150 g vaj
  • 50 eritrit
  • 20 g kókuszvirág cukor
  • 500 ml tejszínhab
  • 2 evőkanál Irish Cream fekete tea
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál Whiskey

Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra (ha tudod, állítsd be, hogy a hő alul és felül is érkezzen).

Keverd el jól egy tálban a mandulalisztet, az őrölt mandulát, az útifűmaghéjat, a sót és az eritritet, majd formázz egy üreget a tészta közepébe. Vágd a lágy, szobahőmérsékletű vajat apró darabokra, majd a vajat és a tojásokat töltsd az előbb formázott üregbe. Gyúrd össze kézzel nagy fánk formára és dagaszd addig, míg a vaj jó alaposan elkeveredik és a tészta jól összeállt. Nyújtsd ki a tésztát sütőpapíron, nagyjából 0,5 cm vastagra és tedd egy quiche sütőformába, mely nagyjából 28 cm átmérőjű. A széleket hajtsuk/nyomkodjuk vissza egyenletesen a forma oldalához. Villával szúrjunk a tésztába néhány lyukat, majd süssük a tésztát kb. 10 percig az előmelegített sütőben. Sütés után hagyjuk kihűlni.

Míg sül az alap, készítsd el a tölteléket! Őröld meg az étcsokoládét és keverd el az eritrittel és a kókuszvirág cukorral egy tálban, majd add hozzá a felkockázott vajat. Töltsd a teát egy szűrőbe és lassan melegítsd össze a tejszínhabbal, amíg el nem kezd párolódni. Öntsd a forró krémet a csokoládéra, majd tedd hozzá a whiskeyt és keverd el alaposan. Végül fokozatosan add hozzá a tojásokat, még egy leheletnyi whiskeyvel és keverd el. Töltsd a krémet az elősütött tésztára, majd süsd a tortát nagyjából 25 percig. Legalább egy órát hagyd hűlni, mielőtt felvágod!

Az Irish Cream teát díszcsomagolásban is megveheted: You are the Best fantázianéven!

Bourbon Orange Tea Cocktail

Hozzávalók 1 adaghoz:

Készítsd el a teát az 50 ml forró vízben (áztatási idő kb. 3 perc)és hagyd kihűlni. Egy maroknyi jégkockát, a bourbont és a teát tedd egy shakerbe és alaposan rázd össze. Öntsd egy pohárba és adj hozzá két öntésnyi Angostura Bittert, keverd el tetszés szerint az ásványvízzel, majd díszítsd narancsszeletekkel és narancshéjjal!