Posted on

Narancsos torta teasziruppal készítve

Hozzávalók a teasziruphoz:

Hozzávalók a tortához:

  • 5 nagyobb tojás
  • 250 g vaj
  • 275 g cukor
  • 3 vanília bab hüvely
  • 500 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 200 ml tej

Hozzávalók a krémhez:

  • 250 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 1 bio narancs
  • fél narancs leve
  • 1 vanília bab hüvely
  • 6 evőkanál narancs jam

Elkészítés – szirup:

Melegítsük össze a narancslevet és a Bio Vérnarancs Deluxe teát, adjuk hozzá a cukrot, majd forraljuk 5 percig. Adjuk hozzá a vanília-babot, szűrjük le és töltsük a szirupot zárható üvegbe.

Elkészítés – torta rétegek:

Melegítsük elő a (légkeveréses) sütőt 175 Celsius-fokra. A tojást keverjük el a szobahőmérsékletű vajjal, majd adjuk hozzá a vanília-babot és verjük fel néhány percig. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd a tejet. Bélelj ki 3 db 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formákon és hagyjuk kihűlni!

Elkészítés – krém:

Keverjük el a szobahőmérsékletű vajat a porcukorral. Mossuk meg a narancsot, majd reszeljuk le a héját, ezután facsarjuk ki a levét. Adjuk hozzá a reszelt héjat, a préselt levet és a vaníliát a krémhez. Távolítsuk el a tortarétegeket a serpenyőből, majd azonnal ecseteljük rá az elkészített szirupot. Hagyjuk teljesen kihűlni. 2 evőkanál jamet oszlassunk el az egyik tortarétegen, majd fedjük be egy réteg krémmel. Fedjük le a második torta réteggel és ismételjük meg az előző folyamatot, majd a legfelső tortarétegre is kenjük ugyanezt. Tegyük hűtőbe egy éjszakára, majd friss narancsszeletekkel és rozmaring-ágakkal díszítsük a tálalás előtt! Mellé Earl Grey Royal teát ajánlunk!

(Recipe by Catrin Neumayer of CookingCatrin and Photo by Carletto Photography)