Közzétéve:

A rooibos tea fajtái

Hasonlóan mint a tea növénynél (Camelia sinensis) , a rooibos különböző változatai is ugyanabból a növényből készülnek, csak más eljárással:

  • Klasszikus rooibos – a legnépszerűbb rooibos tea fajta, nevét a főzet vörös színe miatt kapta. A bokor levelei alapvetően zöldek, azonban az oxidáció és a fermentáció után a levelek színe vörös lesz. Kellemes édeskés-karamellás íze, édesítés nélkül élvezhető. Nincsenek tanninok benne, így nem hagy a szájban összehúzó érzetet. Magában fogyasztva is kiváló, ám érdemes kipróbálni tejjel-mézzel, forrón vagy hidegen, illetve különböző gyümölcsökkel.
  • Zöld rooibos – nem fermentált rooibos tea levelek, melyek ezen eljárás kimaradta miatt kétszer annyi antioxidánst tartalmaznak. Főzete világosabb, íze enyhén gyógynövényes.
  • Ízesített rooibos tea – mind a klasszikus, mind zöld rooibos teának van ízesített verziója. Nagyon ízletes gyümölcsökkel, fűszerekkel egyaránt.

Kínálatunkat itt megtalálod!