Posted on

A rooibos tea egészségre gyakorolt hatásai

Hogy miért olyan népszerű a rooibos tea? Az elsődleges indokok között mindig szerepel számtalan jótékony hatása az egészségre. A kutatók folyamatosan vizsgálják a rooibos előnyeit és folyamatosan valami „csodára” bukkannak. Rengeteg hasonló tulajdonsága van, mint a zöld és fehér teának, ám mindez koffein és tanninok nélkül.

A rooibos tea extrém magas szintű antioxidánst tartalmaz, melyek harcolnak a vérben a szabadgyökök ellen, így a test egészségesebbé és erősebbé válhat.

Néhány kiemelt előnye :

  • Véd a rák ellen – a rooibos teában lévő antioxidánsok, a vizsgálatok szerint elősegítik a karcinogének ellen harcoló enzimek működését, valamint védi a sejtfehérjéket, sejtzsírokat és a DNS-t.
  • Javítja az immunrendszer működését – hatékony kombinációban tartalmaz antioxidánsokat és fontos ásványi anyagokat, mely erősíti a védekező rendszert, így a szervezet hatékonyabban képes legyőzni a betegségeket
  • Csökkenti az álmatlanságot, a fejfájást, a feszültséget és az ingerlékenységet – mivel a rooibos koffeinmentes, így elalvás előtt is nyugodtan ihatjuk, ráadásul csökkenti a feszültséget, és az álmatlanságot, így nyugodtabbak lehetnek az éjszakák. Mivel jótékonyan befolyásolja az alvást, így közvetve befolyásolja a kialvatlanság miatti fejfájás és ingerlékenység mértékét.
  • Erősebb csontok és fogak – a magas antioxidáns és ásványi anyag tartalom (magnézium, fluorid, kalcium) elősegítik a csontképződést és a fogak egészséges állapotának fenntartását.
  • Segít leküzdeni a kólikát és a hasgörcsöket – néha az anyák csodájának is nevezik, hiszen az antioxidánsok segítik a görcsoldást, így csökkentik a gyomorgörcsöket és a kólika tüneteit. Elég ha a rooibos teát egy kis (anya)tejjel összekevered és megitatod a babával. Így megszűnnek a görcsei és jobban fog aludni.

Ha ez mind nem elég, akkor idd csupán természetesen édes-karamellás íze kedvéért! 🙂

Kínálatunkat itt találod!