Posted on

Tearamisu

6 adaghoz:

  • 4 tojássárgája
  • 2 tojásfehérje
  • 60g porcukor
  • 40g kristálycukor
  • 500g mascarpone
  • 30 darab babapiskóta
  • 4g Irish Cream fekete tea
  • 1/4 liter víz
  • kakaópor

Előkészítés:
A tojássárgákat a porcukorral verd habosra. Lassan keverd bele a mascarponét. A tojásfehérjét a kristálycukorral verd kemény habbá, és óvatosan add a mascarponés keverékhez. Öntsd fel az Irish Cream  illatos whisky-likőr aromával finomított  fekete teát a 100 fokos vízzel, majd 2 perc után szűrd le és hagyd kihűlni. Áztasd bele a piskótát, és béleld ki vele a forma alját. Öntsd bele a krém egy részét, simítsd el, váltogasd a piskótát a krémmel. Az utolsó réteg krémet, simítsd el majd hagyd állni a hűtőben 2-3 órán át. Téglalapokra vágva tálalás előtt megszórhatjuk kakaó- vagy csokoládészórással.

A fekete tea alternatívájaként rooibos tea is használható, például Rooibos Vanília vanília darabokkal vagy Karamellás Rooibos karamell darabokkal.

 

Forrás: https://www.tee.at