6 adaghoz:
- 4 tojássárgája
- 2 tojásfehérje
- 60g porcukor
- 40g kristálycukor
- 500g mascarpone
- 30 darab babapiskóta
- 4g Irish Cream fekete tea
- 1/4 liter víz
- kakaópor
Előkészítés:
A tojássárgákat a porcukorral verd habosra. Lassan keverd bele a mascarponét. A tojásfehérjét a kristálycukorral verd kemény habbá, és óvatosan add a mascarponés keverékhez. Öntsd fel az Irish Cream illatos whisky-likőr aromával finomított fekete teát a 100 fokos vízzel, majd 2 perc után szűrd le és hagyd kihűlni. Áztasd bele a piskótát, és béleld ki vele a forma alját. Öntsd bele a krém egy részét, simítsd el, váltogasd a piskótát a krémmel. Az utolsó réteg krémet, simítsd el majd hagyd állni a hűtőben 2-3 órán át. Téglalapokra vágva tálalás előtt megszórhatjuk kakaó- vagy csokoládészórással.
A fekete tea alternatívájaként rooibos tea is használható, például Rooibos Vanília vanília darabokkal vagy Karamellás Rooibos karamell darabokkal.
Forrás: https://www.tee.at