Posted on

Matcha Tiramisu

Emeljük a tiramisut a következő szintre egy kis matcha porral, a hét receptje, Matcha tiramisu.

Hozzávalók 4 fő részére:

Piskóta:

  • 4 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 100 g liszt
  • 1,5 teáskanál bio matcha

Krém:

  • 400 g mascarpone
  • 3 tojás
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 30 ml tojáslikőr
  • 1 teáskanál bio matcha
  • 175 ml tej
  • 125 g friss málna

Előkészítés:

Piskóta: Melegítsd elő a sütőt 175 °C-os légkeveréses sütésre. Válaszd szét a tojásokat, és verd fel a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá. Óvatosan keverd bele a tojássárgáját, majd forgasd bele a lisztet és a matcha port. A keveréket kb. 1 cm vastagon oszlasd el egy tepsiben, majd süsd 10-12 percig. Vedd ki a sütőből, és a tálaláshoz használt gyűrűkkel vagy pohárral vágd ki köröket a tésztából.

Krém: Válaszd szét a tojásokat, és verd fel a tojásfehérjét a vaníliás cukorral és a cukorral. A tojássárgáját keverd simára a mascarponéval és a tojáslikőrrel, majd óvatosan add hozzá a tojásfehérjét.

Keverd össze a tejet a matcha porral.
Helyezd a tésztaköröket a poharakba és locsold meg a tejes-matchás keverékkel. A matcha tejbe áztatott tésztaköröket felváltva rétegezd a poharakba a krémmel. Díszítsd friss málnával, és szórd meg egy kis matcha porral.

Forrás: https://www.tee.at