Posted on

Méregtelenítő avokádó borsóleves borsmentával (vegán)

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 kis hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g borsó
  • 1 pici fehér bor
  • 200 ml Borsmenta tea
  • 1 tk. só
  • 1 ek. növényi alaplé paszta
  • 1 avokádó
  • 200 ml zab vagy kókuszkrém
  • 2 ek. kókuszolaj vagy repceolaj

 

Elkészítés (15 perc alatt kész):

Készítsünk egy csésze (200 ml) borsmenta teát.

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a borsóval együtt bő kókuszolajban (vagy repceolajon) megpirítjuk. A borsót közvetlenül a fagyasztóból használhatod, és nem kell előre kiolvasztani.

Leöntjük egy csepp fehérborral (vagy almaecettel), majd felöntjük a már elkészített borsmentateával. Adjunk hozzá sót és zöldségleves pépet (vagy alapleves kockát), és pároljuk 5-6 percig. Ezután kapcsoljuk ki a tűzhelyet.

Az avokádót meghámozzuk és durvára vágjuk, majd a zab- vagy kókuszkrémmel a fazékba tesszük. A levest finomra pürésítjük, és melegen, langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.

 

Forrás: https://www.tee.at/recipe/detox-avocado-erbsen-suppe-mit-pfefferminze-vegan

Kép és recept: Lisa Shelton – www.kochmitherz.com