Posted on

Induljon jól a reggel!

Ha reggeli teázás, akkor szinte mindenkinek az Egyesült Királyság és egy jó kis English Breakfast vagy Earl Grey ugrik be, pedig a világon rengeteg helyen épült be a kultúrába a tea. Ha nehezen ébredsz, ha szükséged van egy kis szertartásra mielőtt elindul a nap, akkor fogadd szeretettel ezt a kis gyűjteményt, melyből ha választasz, garantáltan jól indul majd a reggel!

English Breakfast: az örök klasszikus, mely minden esetben egy blend, tehát többféle fekete tea keveréke. Általában kínai, indiai és ceyloni teákból áll össze. Legtöbbször tört levelű vagy CTC eljárással készül, így biztosan egy nagyon erős- mind ízben, mind koffeintartalom tekintetében –  főzetet adó tea kerül a csészénkbe. Ha angolosan innánk, akkor fogyasszuk tejjel!

Irish Breakfast: hasonlóan az angol társához ez egy fekete tea keverék, mely túlnyomóan indiai fekete teát tartalmaz. Főzete sötét színű, erős, fanyar. Tejjel és cukorral érdemes fogyasztani!

Russian Blend: Oroszországban is nagy hagyománya van a teázásnak. Jellemzően szamovárban melegítenek vizet és ezzel öntik fel a szamovár tetején lévő kancsóban található fekete tea koncentrátumot, melyet olyan sűrűre és erősre főznek, hogy szinte már szirup. Érdemes kipróbálni egy kis cseresznyelekvárral!

Earl Grey: bergamottal ízesített – hagyományosan – fekete tea. A bergamott fanyar íze tökéletesen passzol a fekete teához. Friss, kesernyés főzete méltán büszkélkedik annyi rajongóval!

Bio Morocco Green: kínai zöld tea és fodormenta levelek csodás találkozása, melyet Marokkóban rengeteg cukorral isznak. Frissíti a testet és a szellemet, jól esik télen-nyáron!

Fresh & Fruity: ha koffein nélkül vágysz egy kis frissességre, akkor ezt a teát neked találták ki! Mi egy kicsit kihűlve szeretjük igazán! Citromos, gyümölcsös ízbomba!

Jó reggelt tea: frissítő gyógynövény keverék, mely felébreszti az érzékeket! Menta, citromfű és fanyar hibiszkusz tökéletes párosítása!