Posted on

A Tea Napja 2018

Most először került megrendezésre a Tea Napja rendezvény az Akvárium Klubban, január 14-én. Ez egy teljesen új kezdeményezés, melynek célja, hogy a tea iránt érdeklődők minél szélesebb körben megismerkedhessenek a hazai piacon jelen lévő kereskedőkkel, a különböző teakultúrákkal, teafajtákkal, új eljárásokkal, kiegészítőkkel. Csodálatos vasárnapot tudhatunk magunk mögött, hiszen rengetegen eljöttetek, kóstoltatok, kérdeztetek, vásároltatok, ismerkedtetek velünk!
 Erre az alkalomra sok különlegességet vittünk. Igyekeztünk megismertetni olyan teafajtákat és régiókat az emberekkel, amelyek nem olyan közismertek.
A nagy kedvenc a Milky Oolong tea volt. Ez a tejjel párolt taiwan-i oolong,  élénkzöld, sodort leveleivel, édes-világos főzetével méltán került az első helyre.
A dobogó második fokán a Nilgiri Blue Mountain Frost áll. Csodás fekete tea Dél-Indiából, melynek leveleit a szedés előtt megcsípte a dér. Lágy főzet, citrusos jegyek jellemzik.
 A harmadik legnépszerűbb tea a Bio Dél-Korea Jeju Seogwang Sencha volt. Élénkzöld, széna illatú leveleiből, csodás, vibráló sárgászöld főzet készíthető, mely friss, gyümölcsös jegyekkel bír.
Örömmel vettük a rengeteg a kérdést, nagyon köszönjük, hogy eljöttetek!
Reméljük jövőre is találkozunk!