Posted on

Forró punccsal a hideg ellen

A hideg téli estéken nincs is jobb, mint egy forró puncs!

A puncs szanszkrit nyelven ötöt jelent, mely a benne lévő alkotóelemek számára utal. Erős – alkohol, gyenge – víz, édes – cukor, savanyú – citrus, fűszeres – fűszerek.

Ez a kellemes, fűszeres ital a gyarmatosító tengerészek által gyorsan elterjedt a világon.

Az eredeti puncs alkoholos alapját a rum képezte, ám a puncs elkészítésének szabályai nincsenek kőbe vésve. Manapság rengeteg alkoholos és alkoholmentes receptet lehet találni, így mindenki élvezheti a mennyei fűszeres ízeket!

A puncs fűszerei általában: fahéj, vanília, szegfűszeg, csillagánizs, de emellett használnak még gyömbért, szerecsendiót, szegfű vagy cayenne-borsot, kardamomot, chilit.

A puncsot édesíthetjük cukorral (mi a barna nádcukrot kedveljük), de ugyanúgy finom mézzel vagy más természetes édesítőszerrel.