
Hozzávalók 4 fő részére:
- 10g Darjeeling tea (Mi a Darjeeling Gold vagy Darjeeling Royal Blend fajtát ajánljuk.)
 - 200 ml víz
 - 80g vaj
 - 230g liszt
 - 2 teáskanál sütőpor
 - 100 g cukor
 - 150g krémsajt
 - 2 tojás
 - 50 ml Cointreau likőr
 - porcukor
 
Előkészítés:
 A fekete teát öntsük le 100°C-os forró vízzel, és hagyjuk 3-4 percig ázni, majd szűrjük le a tealeveleket. Keverjük össze a lisztet és a sütőport. Keverjük össze a krémsajtot a cukorral, a vajjal és a darjeeling tea felével, majd keverjük bele a tojásokat. Ezután alaposan keverjük össze a lisztes keveréket a krémsajtos keverékkel.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és kenjük ki a muffinformákat vajjal. Osszuk szét a sütőmasszát a formák között, és süssük kb. 25 percig. A maradék Darjeeling teát keverjük össze a Cointreau-val, és csepegtessük a kész muffinokra. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Forrás: https://www.tee.at
 













