Posted on

Bögrés sütemény csokoládéval és rooibos teával

6 adag elkészítéséhez:

  • 80 g vaj
  • 150 g étcsokoládé
  • 1 evőkanál rooibos vanília
  • 4 tojás
  • 50 g kókuszvirágcukor
  • 100 g zsírszegény túró
  • 20 g mandula
  • 1 teáskanál vanília
  • 1 teáskanál sütőpor

Előkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-os felső és alsó sütésre. Tegyük a vajat, az étcsokoládét és a teát egy edénybe, és olvasszuk fel a sütőben (vagy mikrohullámú sütőben).

Közben a tojásokat a kókuszvirágcukorral habosra verjük, és belekeverjük a túrót. Hagyjuk az olvasztott vaj-csokoládé-tea keveréket kissé kihűlni, majd folyamatos keverés mellett fokozatosan adjuk a túróhoz. Adjuk hozzá a darált mandulát, a vaníliát és a sütőport, majd keverjük jól össze a tésztát.

Kenjük ki hat csészét vajjal, és osszuk el a tésztát. Süssük a süteményt 12-15 percig.

Tea alternatíva: Alternatívaként egy fekete teát, például a Bourbon vanília teát is használhatjuk.

 

 

Forrás: https://www.tee.at