Posted on

Hol lehet kényelmesen teát inni?

Hideg időben egy forró csésze tea – ennél tökéletesebb kombinációt nehéz elképzelni.

Most, hogy a tél egyre szigorúbb arcait mutatja januárban, sokakban és talán egyre gyakrabban merülhet fel a kérdés: Hol tudok kényelmesen meginni egy forró csésze teát?

Ebben a cikkükben bemutatjuk a kedvenc téli teázási helyeinket, ahol könnyedén felmelegedhetünk legbelül!

 

1. Otthon, édes otthon

Van hangulatosabb hely, mint a saját kanapéd? Szerintünk nincs! Gyertyafényben, egy jó könyv vagy film mellett, a kedvenc teád kíséretében igazán jókat lustálkodhat az ember egy puha és meleg takaró alatt.

Viszont úgy gondoljuk: az otthoni teázás egy hangulatos bögréből vagy teáskannából esik jól a legjobban. Fontos, hogy cseppálló kancsót válasszunk, hogy elkerüljük a dohányzóasztal esetleges elárasztását. A finom porcelán edények különösen elegánsan néznek ki és hatnak a terített asztalra, míg az üvegedényekben különösen jól kijön a tea színe.

Otthoni használatra is praktikusak a beépített szűrővel vagy szitával ellátott kancsók, melyekbe csak egyszer kell felönteni a teát, és így néhány órára is kitartó nagy adagot kapunk. Mert senki sem akar folyton felkelni a kényelmes kanapéról csak azért, mert a teáscsésze megint üres…

 

 

2. A teaázás közös öröm!

Fagyos időben nem sok okunk van a hidegben mászkálni, de a barátokkal való csevegés és az élet élvezete mindenképpen ezek közé tartozik! Az együtt töltött órákat még jobban fel tudja dobni egy hangulatos teázás!

A népszerű délutáni teázáskor, amely általában délután 3 és 5 óra között zajlik egy alacsony asztalnál, többnyire fekete teákat szolgálnak fel apró teasütemények kíséretében. Az Earl Grey, a Bourbon vanília, a Budapest Grey és a Skót karamell fajtáink a legalkalmasabbak erre. Ha valaki inkább a szezonális kedvencekre utazik, és egy kicsit tovább szeretné élvezni a karácsony varázsát, a legjobb, ha a Sült alma, a Winter Dream, a Vaníliás kifli vagy valamelyik klasszikus téli keverékünk után nyúl. Egy biztos: egy jó teázás végén minden vendég boldog.

Tipp: Ha különleges italokkal, aperitifekkel, puncsokkal stb. szeretnéd meglepni vendégeid, akkor érdemes rögtön egy pillantást vetned a receptgyűjteményünkre.

 

3. Egy meleg tea útközben

Ha van valami, amit a legjobban megszerettünk 2020-ban és 2021-ben, az a sétálás! Tökéletes a fej kiszellőztetéshez és a gondoltatok kiürítéséhez. Ha nincs kedved fagyoskodni ebben az időben, a legjobb, ha egy forró teás termosszal együtt indulsz útnak. Ebben az esetben praktikus,  ha valamelyik BIO filteres tea fajtánkat választod, mert így annyi idő alatt elkészítheted az útravaló teádat, minthogy felveszed a kabátod és a cipődet.

De figyelem: ilyenkor más fagyoskodó sétálók irigyen nézhetnek majd rád! 🙂

 

 

Forrás: https://www.tee.at/blog/wo-kann-man-gemuetlich-tee-trinken