Fontosabb teaültetvényekIndia


Darjeeling

Így hívják az India észak-keleti részén található tartományt, amely közel 3000 négyzetkilométeren terül el a Himalája lábainál. Innen származik a világhírű Darjeeling tea, amely teafajtát a "teák pezsgőjének" is mondanak. A Darjeeling tea különleges, finom ízét és zamatát az itt uralkodó klímának köszönheti. A legkiválóbb minőségű teát adó teacserjék 1500-2000 méter magasságban nőnek, ahol a hideg éjjelek és a nappali intenzív napsütés ideális környezetet biztosítanak a növény termesztéséhez. A teát egy évben többször is szüretelik. Az első szüret időszaka március és április. Az első szüretelésből (First Flush) származó tea friss, erősebb ízhatású. A második szüretelést (Second Flush) május-június hónapban végzik. Ez a szüret lágyabb karakterű teát ad. Az úgynevezett Autumnal, vagyis őszi szüretből határozott, jól elkülöníthető, egyedi karakterű tea készíthető.

Assam

Az Assam fennsík a világ legnagyobb egybefüggő teatermesztő vidéke. India észak-keleti részén, a Brahmaputra két partja mentén fekszik hosszan elnyúlva. A terület ideális a teacserje számára; talaja nagyon termékeny, éghajlata meleg, és a páratartalom is nagy. Például a Darjeeling teával ellentétben, itt a második szüretből származó termés adja a legkiválóbb minőségű teát. Ezen a területen a kínai teacserje (camellia sinensis) termesztése nem járt sikerrel. Azonban az 1800-as évek derekán egy új teacserjét fedeztek fel, amelynek nagyobb, erőteljesebb levelei voltak, s amely sokkal jobban alkalmazkodott az itteni éghajlati viszonyokhoz, mint a kínai fajta. Így született meg a camellia assamica, az assami teacserje. Ez a fajta cserje már a harmadik évet követően szüretelhető, míg mondjuk egy Darjeeleling teát csak a 4-6 év után lehet először szüretelni.

A legtöbb híres angol fekete tea indiai teából származik. Az Assam teacserje nagyon elterjedt és sok helyen termesztik India szerte, az egyik legnagyobb exportmennyiséget ez a fajta teszi ki. Az Assam tea egy erős fekete tea, melyet gazdag aromája és malátás íze tesz egyedivé. Elterjedt néhány helyen a tejjel és édesítővel történő fogyasztása, ami lágyabbá és selymesebbé teszi az ízét. Egyes keverékekben kenyai teával vegyítik, ami nagyon jól harmonizál az Assammal. Az Assam cserje felfedezése 1823-ban Robert Bruce nevéhez fűződik, aki a cserjét egy kereskedelmi utazása alkalmával a Rangpur környéki hegyekben fedezte fel, ami később az Assam régió központja lett.

Robert Bruce megegyezett a helyi törzsi vezetővel, hogy ellátja őt tealevelekkel a következő utazása alatt, ami sajnos nem következett be. Habár testvére C. A. Bruce találkozott a törzsi vezetővel, mialatt ott tartózkodott egy Brit hadihajó köteléken, a Burma ellen vívott háborúban 1824-ben. A legtöbb teamagot, amit Bruce kapott, elültette a kertjében, Sadiya-ban, de néhányat elküldött Jenkinsnek tanácsosnak, Ganhatiba. Később néhányat elküldtek Calcuttába a botanikus kertnek, ahol Dr. N. Wallich megvizsgálta őket, és a levelük alapján a Camellia családba sorolta be a növényt. Abban az időben a tea Kínából érkezett Európába, ami viszonylag megdrágította a tea árát. Az angolok azon fáradoztak, hogy egy alternatív beszerzési forrást találjanak Kína mellett. Ezért 1834-ben megalapították a Tea Tanácsot, Lord William Bentinck, India kormányzója segédletével. A tanács tagjainak az volt a feladata, hogy egy megfelelő helyet találjanak Indiában a teatermesztéséhez. Ennek eleget téve, Assam tartomány kormányzója Major F. Jenkins, célul tűzte ki, hogy felvállalja a teatermesztést Assam tartományban. Ő már látta a vadon élő teacserjét Assam tartomány erdőiben, és a vad teacserje mintapéldányát a calcuttai botanikai kertben.

Nilgiri

Nilgiri India dél-nyugati részén található. A tartomány neve tamil nyelven kék hegyeket jelent. Az itteni teaültetvények egészen 2000m magasságig terülnek el. Az első teagazdaságot, amely ma a Coonoor Tea Estate nevet viseli, 1854-ben hozták létre, amelyet hamarosan több is követett. Ma már több száz teagazdaság és ültetvény található a térségben. Nilgiriben csaknem négyszer annyi teát termesztenek, mint az észak-kelet indiai Darjeeling tarományban, s ez elsősorban a terület trópusibb éghajlatának köszönhető. A térség hegyeinek magaslatain termesztett fekete tea az egyik legkiválóbb az indiai teák közül. A legjobb minőségű teatermés a monszunidőszakok közötti időre esik, a száraz december-március időszakban szüretelik le az egész éves termés mintegy 35 százalékát. A Nilgiri teából készül indiában a híres chai vagy masala chai (fűszeres tea), amelyet indiaiak milliói fogyasztanak reggeltől estig. Az itt termesztett fekete tea erősebb, de finom, kellemes gyümölcsös ízhatású, emiatt gyakran a ceyloni teához hasonlítják.

Sri Lanka (Ceylon)

Ceylon 1972-ben függetlenné vált, akkor nevezték el a szigetet Sri Lankának. A szigeten termesztett tea megtarthatta a Ceylon nevet, így a Sri Lankáról származó teát a mai napig is ceyloni teának nevezik. Sri Lanka három nevezetesebb teatermesztő vidékkel rendelkezik, amelyek mind a sziget egyik legmagasabb hegyén, az Adams Peak-en találhatók: Nuwara Eliya, Dimbula és Uva. Az egyes vidékekről származó teáknak mind megvannak a saját, jellegzetes ízei. A Nuwara Eliya termővidéken januárban és februárban szüretelik a finom, kellemes ízű teát, míg Dimbula egy kicsit erősebb, aromásabb ízű teát ad. Az Uva területen a legjobb minőségű teát június és szeptember között szüretelik.

Kenya

Kenya úgy ismert, mint a tea világ fővárosa. Több teát exportál, mint bármelyik más ország, beleértve Indiát, Kínát és Sri Lankát is. Kenyában a tea termesztésének központja Kericho, ami 7000 lábbal a tengerszint felett helyezkedik el. A terület kiváló klímája lehetővé teszi, hogy nagy mennyiségű és kiváló minőségű teát termesszenek, a magas átlaghőmérséklet és a magas csapadékmennyiség következtében, amit a Viktória-tó közelsége magyaráz. A Kericho terület klímája azért is különleges, mert a tea szüretelését egész évben is lehetővé teszi. Ezen a környéken a teát minden 17. napon lehet szüretelni, ellentétben a többi hellyel, ahol az első és a második szüretelés az elterjedt. A kenyai teának egy kivételesen testes és markáns íze van.

Indonézia

Indonézia egy több mint 17 000 szigetből álló iszlám ország, amely 1949-ben nyerte el függetlenségét. A szigetek állat- és növényvilága rendkívül változatos. Az innen származó tea története az 1820-as évekre nyúlik vissza, amikor is 1824-ben, az indonéz kormány megbízásából, a német Dr. Ch. Bernard hozzálátott egy kínai teaültetvény létrehozásához Jáva szigetén. Két évvel később megérkeztek Kínából az első teamagok és cserjék. A termesztést kínai szakértők felügyelték, a teát kínai módszerek szerint termesztették. Az első jávai teaszállítmányok az "Algier" nevű fregatton, 1835-ben indultak útnak, Hollandiába. 1878-ban az első assami teacserje is megérkezett Jávára, ahol a későbbiekben, - a kínaival történő keresztezésnek köszönhetően - egyre jobb minőségű teát tudtak termeszteni. A XX. század első évtizedében megnőtt a tea iránti kereslet a világon. Az igények kiszolgálására Szumátra szigetén is ültetvényeket hoztak létre, s itt is megindulhatott a tea termesztése. A Szumátrán termesztett tea erősebb és színesebb főzetet adott, míg a jávai tea színe halványabb, viszont aromája erősebb volt. Érdekesség, hogy a Szumátrán uralkodó éghajlati viszonyoknak köszönhetően a szigeten egész évben közel azonos minőségű teát szüretelhetnek, míg a legfinomabb prémium jávai teát a július és október közötti időszakban szüretelik.

Kína

A kínai teakultúra, amely elsősorban a zöld tea kultúráját jelenti, körülbelül 5000 évre tekinthet vissza. Kezdetben az uralkodók itala volt, élvezeti cikk. A kínai császárok előszeretettel adtak ajándékba teát az udvarukban megforduló különböző népek követeinek, akik uralkodójuknak vitték aztán haza a becses kincset. Később a teát gyógyszerként is alkalmazták. Fejfájás, vesekő elleni jótékony hatását már korán felfedezték.

Később a teázás már a nép körében is szokássá lett. A teagazdaságok elterjedésével a tea ára is megfizethetővé vált, így a teázás szokása a szegényebb emberek körében is egyre inkább elterjedt. A tea eredetéről több, egymásnak ellentmondó történetet is olvashatunk. A kínai Lu Yu (kb. 768 - 824), a Zen és a tea első igazi mesterének a teáról szóló "Cha Ching" című könyve tette a teát saját jogán igazán fontos és jelentős cikké Kínában. A könyvben olvashatunk a teafűről, a tea hatásairól, a tea elkészítéséről és ennek eszközeiről.

A tea nagyon sokáig a kínai kultúra kizárólagos része volt, s az országnak gazdagságot hozott. Később a háborúk és a korrupció miatt a tea "titka" a külvilág számára is ismertté vált. Kínából Európába először a holland Kelet-Indiai Társaság hajóin érkezett a tea, valamikor a XVII. sz. elején. A XIX. században a kínai tea népszerűsége csökkent, elsősorban az indiai Assam teának köszönhetően. A kínaiak nem tudtak lépést tartani a tömegtermeléssel és a költséghatékony feldolgozási módszerekkel, amelyeket elsősorban a britek vezettek be saját gyarmataikon.

A kínai zöld teát termesztő tartományok közül Yunnan, Anhhui, Zhejiang és Fujian a legismertebbek. Már a Sung dinasztia idején (920-1280) felhasználták a jázminvirágot a zöldtea ízesítésére. A Kínai jázmintea világhírű, továbbá Kínában rózsateát és lichee teát is készítenek. Nagyon híres a füstölt tea, a Lapsang Souchong is. Kínában elsősorban a zöld teát termesztik és fogyasztják, de nagyon kiváló a kínai fekete tea is, mint például a Yunnan és a Keemum. A Kínából származó fekete tea kevesebb teint tartalmaz, és nem annyira erős, mint más fekete teák.

Nepál

Nepál éghajlata rendkívül változatos; a déli területeken trópusi, a középső területeken húzódó völgyekben kellemes szubtrópusi, az északi területeken pedig majdnem sarkvidéki éghajlat uralkodik. Az 1860-es évek elején Nepál miniszterelnöke, Jung Bahadur Rana, Kínában tett látogatásáról a kínai császártól ajándékba kapott teamagvakkal tért haza. A magvakat egyik közeli rokonára, Gajraj Singh Thapa-ra Kelet-Nepál kormányzójára bízta. Itt hozták létre az első ültetvényeket is, Ilamban és Soktimban. Az első teafeldolgozó üzemet is itt alapították 1873-ban, amely még ma is itt található. Ma a hegyes vidékeken több mint 40 teagazdaság működik.

Japán

Az első teamagvak kínai buddhista szerzetesek révén kerültek Japánba 805-ben. Japánban a teát a XII. században kezdték termeszteni. Kezdetben a kínai módszerek szerint, fémserpenyőkben (kamairicha) szárították a leszüretelt leveleket. Később, a sok hőforrást kihasználva, gőzzel végezték ezt a folyamatot. Legfontosabb termőterületként talán a festői Fujijama hegy lábánál elterülő Shizouka térségét lehetne megemlíteni. Japánban szinte kizárólag csak zöld teát termesztenek. Japán legnépszerűbb teája a Sencha. A klasszikus, úgynevezett mindennapi tea a Bancha, amely igen gazdag vas és kalcium tartalommal rendelkezik. A legnemesebb és legkiválóbb zöld tea a Gyokuro, amely rendkívül magas tein tartalommal rendelkezik, s így igen erős élénkítő hatása van. Külön meg kell említenünk a japán Matcha teát, amely a japán teaszertartás teája. A Matcha tea portea, és a legkiválóbb, válogatott Gyokuro teából készül. A Matcha port csészékbe öntik, majd ezután forró vízzel leforrázzák, egy kis bambuszseprűvel, az úgynevezett Matcha ecsettel felhabosítják, s így fogyasztják.

Tajvan (Formosa)

Tajvan, korábbi portugál nevén Formosa szigete 36 000 négyzetkilométeren emelkedik ki a Dél-Kínai tengerből. A sziget éghajlata meleg, nedves, szubtrópusi. Domborzata hegyes, amely a teatermesztésnek ideális helyet biztosít. Tajvanra szintén Kínából érkeztek meg az első teacserjék, még a XVII. század közepén. A szigeten több mint 300 éve termesztenek teát, ami mára az egyik legfőbb export cikk. Ma a teatermesztés fő központja a Tajvan középső részén található Nantou tartomány, amelynek magas völgyeiben a családi teagazdaságok kiváló minőségű Kao-shan (magasföldi) oolong teát termesztenek, mint például a Dong-Ding. További fő termőterületek Paipai, Taoyu és Hsinchu térségében találhatók. Érdekesség, hogy a kivitel legnagyobb része Japánba irányul.

Dél-Afrika

Afrika nyugati partvidékén termesztik a rooibos, vagy angol nevén a redbush, magyarul a vörös teát. A növény, amelynek a kisebb ágait és tűszerű leveleit használják fel, a rekettye bokorhoz hasonló bokros növény, magassága körülbelül 1,5 méter. A rooibos tea nem tartalmaz teint, vörös színét a fermentációs eljárásnak köszönheti. A rooibost az 1950-es évektől kezdve termesztik, s Európában is egyre népszerűbb a belőle készített tea. Az úgynevezett zöld rooibos ugyanarról a bokorról származik, de nem megy keresztül a fermentációs eljáráson. Dél-Afrika teája az úgynevezett honeybush is, melynek méz illatot árasztó sárgás, zöldes cserjéje a déli hegyes vidékeket kedveli. Késő nyár környékén a bokor virágzásakor szüretelik. A honeybush tea a rooibos teához hasonlóan teinmentes.

Vissza

Termékek

Assam Golden Tips TGFOP 100gAssam Noble Blend FTGFOP 100gAssam SFTGFOP Mokalbari Superior 100gAssam TGBOP 100gDarjeeling Autumnal TGFOP 100gDarjeeling First Flush FTGFOP1 100gDarjeeling Gold GFOP® 100gDarjeeling Royal Blend FTGFOP1 100gCeylon FOP Nuwara Eliya 100gCeylon Orange Pekoe 100gBIO China Golden Yunnan 100gBIO Lapsang Souchong 100gEnglish Breakfast 100gIrish Breakfast 100gRussian Blend 100gBio Vietnam 100gTaiwan Dong Ding Green Oolong 100gTaiwan Sencha Standard 100gBio Sumatra Green Oolong Barisan 100gChina Wuyuan Jasmin 100gBIO China Gunpowder 100gBIO China Gunpowder "Temple of Heaven" 100gBio China Lung Ching 100gChina Green Mao Feng 100gBio China Yunnan Springtime 100gJasmin Dragon Phoenix Pearl 100gForralt bor fűszerkeverék (október-március)Puncs fűszerkeverék (október-március)BIO Almamenta (aromamentes) 50gBIO Harmónia (aromamentes) 50gBIO Relax (aromamentes) 50gBIO Siesta (aromamentes) 50gBIO Télikert 100gBody and Soul (aromamentes)100gBorsmenta (aromamentes) 30gCitromfű (aromamentes) 10gCsipkebogyóhéj (aromamentes) 100gErdei gyógytea (aromamentes) 100gFitness (aromamentes) 100gFodormenta (aromamentes) 30gGyömbér (aromamentes) 200gJó éjszakát tea 100gJó reggelt tea 100gBIO Kamilla (aromamentes) 50gRossz idő tea (aromamentes) 100gRózsabimbó (aromamentes) 80gSweet Dream (aromamentes) 100gSzomjoltó (aromamentes) 100gSzudáni Rózsa (aromamentes) 100gVasfű (aromamentes) 10gYoga tea (aromamentes) 100gA tél varázsa 100gBarack mámor 100gBécsi almásrétes 100gBIO Chill Out (savszegény) 100gBIO Tündérbogyó 100gCsak Berry (aromamentes) 100gÉdenkert 100gEpercsoda 100gErdei gyümölcs cocktail 100gEzeregy Éjszaka 100gFresh & Fruity (aromamentes) 100gGyömbér-narancs 100gHappy Day 100gHawaii Cocktail 100gKandallótűz 100gKiwi-eper 100gMango Cocktail 100gMennyei Málna 100gMesés Áfonya 100gNarancsliget 100gPeach Melba 100gPińa Colada 100gSültalma 100gSzüreti mulatság 100gTéli tündérmese 100gTörök almatea (savszegény) 100gVadcseresznye 100gBIO Vérnarancs Delux 100gWinter Punch 100gOriental Rose 100gAnanász-mangó 100gBlack Walnut 100gBergamino® 100gBIO Earl Grey (aromamentes) 100gBIO Indian Chai (aromamentes) 100gBourbon vanília 100gBudapest Grey 100gCsoki trüffel 100gEarl Grey 100gEarl Grey Lady Blue 100gEarl Grey Royal 100gEarl Grey Special Soft® 100gEnglish Rose 100gFahéj 100gFehér Karácsony 100gFekete vadcseresznye 100gIrish Cream 100gKaramell 100gKrémes eper 100gNarancsos Earl Grey 100gRózsatea 100gBIO Sevillai narancs 100gSkót karamell 100gSunny Island® 100gMandarino 100gFruity Masala Chai 100gTéli tea 100gVérnarancs 100gWinter Dream 100gBIO Japan Bancha 100gBIO Japan Kukicha 100gBIO Japan Sencha 100gJapan Genmaicha 100gJapan Gyokuro Asahi 100gBio Japan Matcha Energy 30gNepal Himalaya View 100gGreen Jasmin 100gBIO Rooibos Classic (aromamentes) 100gCseresznyés Rooibos 100gKaramellás Rooibos 100gBIO Mentás-narancsos Rooibos 100gNarancsos Rooibos 100gRooibos African Chai (aromamentes) 100gRooibos Bushranger 100gBIO Rooibos Capetown 100gRooibos Earl Grey 100gRooibos mézeskalács 100gRooibos tejszínes eper 100gRooibos tojáslikőr 100gRooibos vanília 100gMate Green (aromamentes) 100gBarackos zöld tea 100gBIO Morocco Green 100gEarl Green 100gExotic Sunrise 100gGyömbéres zöld tea 100gHappy Hour 100gHarmatcsepp 100gJapán cseresznye 100gKashmir Chai Walla 100gMangós zöld tea 100gOrange Green 100gPink Summer 100gTéli zöld tea 100gYamamoto 100gZöld Kimono 100gBIO Fancy White Peony 100gBIO Pai Mu Tan White 100gBIO White Oothu 100gBIO White Satin 100gVanille Lemon White 100gWhite Elderflower 100gSilver Cloud 100gAkác Méz 250gSelyemfű Méz 250gHárs Méz 250g"DEMMERS" teásdoboz ezüst 100gAfternoon Tea ajándékcsomagBreakfast Black Tea ajándékcsomagDemmers Bio Quick-T Box Small"LOTUS" üveg teáskanna 1,2lNarancskazettaKandiszpálca - sárga színűKandiszpálca - barna színűKandiszpálca hosszú 6 db-osKandiszpálca - zöld színűTeaszűrő csipesz nagy 6,5cmMűanyag teaszűrő "M"-es méretBarna kandiszcukor 200gMadzagos teafilter 64dbWALKERS - vajas teasütemény gyümölcsös-citromos 150gWALKERS - vajas teasütemény duplacsokis 150gWALKERS - vajas teasütemény duplacsokis 2db-osWALKERS - vajas teasütemény csokis 2db-osKandiszpálca rövid 8db-osBambusz szűrő 3 db-osKancsó teatojásKancsós teaszűrő tartóvalPamut teaszűrő 3-as méret (átmérő:110mm)Pamut teaszűrő 1-es méret (átmérő:75mm)Pamut teaszűrő 2-es méret (átmérő:85mm)"SANGHAI" öntöttvas kanna 0,8l"TEA HOUR" zöld leveles teáskészlet"BLACK `N BEAUTY Fekete teáskanna melegítővel 0,8lTörök teáspohár aljjal 0,1lDemmer Bio Quick-T KazettaIce Tea koncentrátum - Fekete tea lime-malIce Tea koncentrátum - Zöld tea bodzávalIce Tea koncentrátum - Rooibos tea vörösáfonyávalCeylon Golden Vithanakande FBOPFEXSP 100gBIO Nilgiri FOP Oothu - FairtradeBio Japan Kabusecha 100gMilky Oolong 100gBIO Dél-Korea Jeju Seogwang Sencha 100gCoconut Kiss 100gGreen Bellini 100gVery Blueberry 100gRooibos ActiviTea 100gRooibos Cranberry Kiss 100gMarcipános-alma 100gGumibogyószörp 100gBIO Mentás Gránát 100gCsalán 30gFlower Power 50gGörög Hegyi tea 30gHerbal Lemon tea 100gLevendulavirág 50gNapsugaram 50gZsálya 80gGyümölcsöskert 100gBazsalikomos füge 100gBIO Sunny Green 100gBIO Babatea Terhesség alatt 100gBio Babatea Cumisüveg 100gThank You Tea 100gHappy Birthday Tea 100gGood Luck Tea 100gMozart Quick-TBIO Nagymama Titkos Gyógyfüvei Quick-TBIO Green Jasmin Quick-TBIO Quick-T SelectionBIO Pure Green Quick-TBIO Borsmenta Quick-TBIO Vérnarancs Quick-TBIO Kamilla Quick-TBIO Apricot Dream Quick-TBIO Erdei Gyümölcs Cocktail Quick-TBIO Earl Grey Quick-TBIO English Breakfast Quick-TBIO Karamellás Rooibos Quick-TBIO Rooibos Classic Quick-TGésás fehér-lila doboz 100gBagoly doboz 100gGésás bordó doboz 100gFogantyús doboz 100gSzínes teáskannás doboz 100gSötétzöld "Tea" doboz 100gDrapp-pink kínai doboz henger 100gFekete japán henger doboz 100gPálcás papírfilterKacsás gömbszűrőFekete macskás gömbszűrőGreen Diamond 100gBIO Tanzania GFOP Luponde FAIRTRADEFehér teáskészlet bambusz tálcávalFekete virágos teáskészlet tálcávalFekete/piros bambuszfüles teáskészletDupla füles french press kancsó 0,7lFémszűrős dobozos bögre - 1001 éjszakaFémszűrős dobozos bögre - színes teáskannásKanál szűrőTrend line szűrő nagy - oválisTrend line szűrő nagy - nyolcszögTrend line szűrő nagy - háromszögTrend line szűrő kicsi - háromszögTrend line szűrő kicsi - nyolcszögTrend line szűrő kicsi - oválisFémnyeles fémszűrőEukaliptuszos torokbalzsam 230gLevendula méz 230gBodza méz 230gEukaliptuszos torokbalzsam 50gLevendula méz 50gBodza méz 50gAz év kannája - narancs 1,2lAz év kannája - piros 1,2lAz év kannája - kék 1,2lFahéjas-szilva 100gNilgiri Blue Mountain Frost Tea 100gPapírfilter "L"-es méretCsipesz szűrő 4,5cmLe Chat Noir fémszűrős bögre díszdobozbanDarjeeling Namring Upper Second Flush FTGFOP 100gMűanyag szűrő zöld "M"Csillagos-holdas fémszűrőGömb szűrő kicsi 45mmTeatojás kicsiDemmers henger doboz 125g pink tetővelDemmers henger doboz 125g sárga tetővelDemmers henger doboz 125g piros tetővel"Funny Farm" teásdoboz 100gÜvegkanna műanyag teaszűrővel 1,2 lExotic Mango 100gChai szirup 0,5 lChai szirup 0,25 lLove is in the Tea 100gSweet Matcha 100gPirított mandula 100gBIO Lemon-Ginger Quick-TBIO Assam Quick-TSummer Fresh 100gLe Chat Noir cicás doboz 100gLe Chat Noir cicás doboz 50gMacchu Picchu doboz 100gMadárkás henger doboz 120gCsigás doboz 100gShiva doboz - türkiz 100gShiva doboz - lila 100gChina Keemun Finest 100gMagic Green 100gBerry White 100gRozmaringos alma 100gFresh Green 100gRooibos Red Cream 100gChina Fancy Pu Erh 100gChina Yunnan Pu Erh Uncooked 100gChina Black Pop Rice 100gMorning Blend 100gCoco-Choco 100gChina Yunnan Green Fantasy 100gChina Art Tea Rose Heart ~100g kb 14dbChina Art Tea Silver Jasmine Heart ~100g kb 14 dbChina Teaflower Marigold 1dbBlack Magic 100gTropic Green 100gCserenyszevirágos bögre 0,3lShiva szűrős bögre 0,3l - türkizShiva szűrős bögre 0,3l - lilaNinja fémszűrős bögre 0,3l - pinkGésás fémszűrős bögre 0,3lEthiopia Sidamo - Dream of Africa 250gCosta Rica - Tarrazu 250gEspresso - Star of Italy 250gHappy Hazelnut - ízesített szemes kávé 250gIrish Cream - ízesített szemes kávé 250gChocolate Orange - ízesített szemes kávé 250gPistachio Cream - ízesített szemes kávé 250gEnglish Caramel - ízesített szemes kávé 250gSweet Pear 100gRooibos Huncut Boróka 100gDetox Rooibos Spice 100gDetox Herbal Relax 50gDetox Mate Balance 50gBio Japan Matcha Yume 30gBio Japan Matcha Ready Mix 200gBio Japan Matcha Daily 100gCola Energy - Pop Up teaVegetea - Pop up tea 100gJégvarázs - Pop-up tea 100gMandarin-grapefruit 100gVaníliás kifli 100gAnnapurna Spring Break FTGFOPVaníliás hársméz 140gLevendulás selyemfűméz 140gCsokoládés krémméz 250gMentás krémméz 250gNarancsos mézes mustár 190gWasabis mézes mustár 190gFruity Moringa - Pop-up Tea 100gBio Darjeeling Risheehat First Flush 2017 SFTGFOP1 Flight TeaBio Darjeeling Turzum SFTGFOP 100gBlack Mojito 100g

Kategóriák

Klasszikus zöld teákIndiaNepalSri LankaKínaFekete teakeverékekÍzesített fekete teákFehér teákÍzesített zöld teákRooibos, honeybush, mateGyümölcsteákGyógyteákTeakínálatKlasszikus fekete teákFűszerkeverékekTeáskannákVietnámNepalKínaJapánTaiwanIndonéziaTeáskészletekÉdességekMézek, lekvárok, mustárokKandiszcukrokVietnámKiegészítőkAjándékcsomagokTeásdobozokTeaszűrőkBögrék, csészékEgyéb kellékekKávékJeges teákDél-KoreaÜnnepi teákFilteres teákTanzánia