Posted on

Forró téli kedvencek – puncs és forralt bor

A puncs az indiai „pandscha” szóból származik, melynek jelentése öt, ami az összetevők számára utal. A hagyományos recept szerint a puncs összetevői: víz, tea, Arrak (kelet-ázsiai nemes pálinka – íze a rumhoz hasonlatos), citromlé és cukor. A karácsonyi szezon nem teljes sem Ausztriában, sem Magyarországon egy ízletes puncs vagy forralt bor nélkül. Mára már mindkettőnek rengeteg alkoholos és alkohol mentes változata létezik!

Otthon is könnyen elkészíthető!

Forralt bor fűszerkeverék: https://www.demmers.hu/bolt/tea/fuszerkeverekek/forralt-bor-fuszerkeverek/

Puncs fűszerkeverék: https://www.demmers.hu/bolt/tea/fuszerkeverekek/puncs-fuszerkeverek/

Narancspuncs csomag: https://www.demmers.hu/bolt/ajandekcsomag/narancspuncs/